Het was een rommeltje. Een complete catastrofe! Ik wilde hoe dan ook afvallen maar het ging gewoon niet, wat ik ook allemaal probeerde. Lijnzaad afvallen kwam pas veel later op mijn pad.

Heel vaak viel ik af, was ik zo gelukkig dat het werkte waar ik mee bezig was, maar helaas zaten die vervelende kilo’s er later gewoon weer aan!

Weet je waar ik achter ben gekomen? Wil je snel afvallen, dan is het belangrijk dat je gewoon stopt met die onzin informatie.

Met onzin informatie heb ik het over jezelf vermageren, buikspieren trainen om buikvet te verminderen, speciale voedingsmiddelen eten die echt niet lekker zijn en ga zo maar door. De juiste informatie had ik nodig, maar waar en hoe moest ik beginnen.

Dat er speciale voedingsmiddelen zijn die superfood worden genoemd, was voor mij in 2009 echt nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor het maken van een vet verbrandende maaltijd of wat het verschil is tussen snelle en trage koolhydraten.

Nadat ik van het afslanken een complete studie had gemaakt en de JUISTE mensen leerde kennen ging het afslanken eindelijk goed. In de eerste paar weken verloor ik zo’n 2 tot 3 kilo en later 1 kilo per week.

Ik ben erachter gekomen dat je in het begin dus veel sneller kilo’s vet kwijtraakt, dan als je al een tijdje bezig bent. Je lichaam vindt vetweefsel namelijk onwijs belangrijk. Het doel van je lichaam is namelijk ervoor zorgen dat je blijft overleven.

Indien je de verkeerde dingen doet op het gebied van afslanken zal je lichaam zelfs eerder spierweefsel gaan verbranden om energie te krijgen. Ik ben erachter gekomen dat dat juist absoluut niet de bedoeling is! extra spieren op je lichaam kunnen er namelijk voor zorgen dat je dagelijks meer calorieën gaat verbranden en ook tijdens de momenten dat je niet sport.

Dit heeft te maken met de na verbranding en het onderhouden van je spieren. Spieren moeten hersteld worden en daar is energie voor nodig, dus extra verbranding. Meer over dit onderwerp later.

Lijnzaad Afvallen? Hoe werkt het?

Nadat ik eindelijk op de goede weg was met mijn afslankmissie ging ik steeds meer nieuwe dingen proberen. Bijvoorbeeld hoe ik sneller af kan vallen door anders water te drinken dan wat de zogenaamde dieetspecialisten je wijs maken.

Hoe ik dagelijks wat meer calorieën kan verbranden door in de avond een stuk te wandelen en welke voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je lichaam een stuk gezonder wordt. Na lang onderzoeken kwam ik terecht op de superfood lijnzaad.

Lijnzaad is een soort toverzaad wat groeit aan de vlasplant. Het wordt ook wel vlaszaad genoemd. In deze speciale toverzaadjes zitten omega-vetzuren en kunnen werken tegen hartritmestoornissen, een te hoge bloeddruk en daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je cholesterolgehalte in je bloed gezond blijft. Wanneer je deze superfood dus af en toe eet ben je extra goed bezig.

Ik ging mijzelf er verder in verdiepen en ben erachter gekomen dat het verstandig is dat je niet meer dan 45 gram op een dag neemt. Wat ik vaak doe is in de ochtend 15 gram en in de avond 15 gram. Dit is natuurlijk aan jezelf om hiermee te testen.

Lijnzaad door de vet verbrandende shake

In het begin was het voor mij echt even wennen om vaker en meer te eten. Nieuwe voedingsmiddelen te proeven en in te delen in mijn nieuwe leefstijl, maar hoe vaker ik ermee aan de slag ging hoe gewoner het voor mij allemaal is geworden.

Wat ik in het verleden vaak heb gedaan en nu natuurlijk nog doe is deze toverzaadjes door mijn shake te doen. Één van mijn lekkere afslankshakes kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

200 ML Magere franse kwark + 2 aarbeien en 1 eetlepeltje lijnzaad of 200 ml magere kwark + een handje gojibessen en 1 eetlepeltje lijnzaad.

Het afslanken leuk maken

Toen ik in het begin van mijn afslankperiode elke keer faalde had ik echt geen zin meer om met afslanken bezig te zijn. Elke keer weer een andere cijfer dat ik op de weegschaal zag. Dan weer een goed cijfer, dan weer slecht.

Nu nadat ik precies weet hoe het allemaal in elkaar zit kan ik als advies geven, maak het afslanken leuk voor jezelf! Eet bijvoorbeeld alleen gezonde voedingsmiddelen die je lekker vind, stop met je buikspieren trainen wanneer je nog veel vet op je buik hebt, leer jezelf aan met welke maaltijden je het snelste afslankt en beloon jezelf!

Als ik van maandag tot en met vrijdag goed bezig bent geweest, neem ik in het weekend een lekkere verboden maaltijd. Een verboden maaltijd kan bijvoorbeeld zijn een pizza, patatje, kapsalon, turkse pizza en ga zo maar door. Heerlijk, maak het leuk voor jezelf!

Ik wilde heel graag mijn buikvet kwijt, dus ging ik buikspieren trainen. Later vertelde ik dit tegen een collega van mij op het werk tijdens de pauze en hij zei dat ik er beter mee kon stoppen. Daarnaast onthulde hij ook beter dat ik deze tips beter kon toepassen. Lees verder op de volgende pagina:

=> Volgende pagina

Scroll naar boven