Koolhydraatarme Recepten? Ken je deze 75 maaltijden al?

Hi Diana Verbeek hier, het was 2009 en ik wist absoluut niet wat koolhydraatarme recepten waren. Van het welbekende koolhydraatarm dieet had ik ook nog nooit van gehoord.

Heel graag wilde ik in 2009 afslanken dus ging ik net als iedereen op dieet. Ik probeerde verschillende soepdiëten, crashdiëten, eiwitdiëten, maar het hielp niks. Vaak kreeg ik na een aantal dagen erg last van hongerbuien of moest ik voedsel eten dat naar KARTON smaakte.

Waar ik ook zo’n bloedhekel aan had, was het jo-jo effect. Dan was ik eindelijk een paar kilo kwijtgeraakt, keek ik een aantal dagen later weer op de weegschaal, zaten de kilo’s er weer aan. Ik was zelfs een keer zo boos dat ik mijn weegschaal uit het raam had gegooid.

Naast dat ik wat kilo’s wilde afvallen, wilde ik ook graag mijn dikke buik wegwerken. Regelmatig was ik dan ook in de weer op mijn bed met verschillende buikspieroefeningen.

Ook dit hielp NIET!

Van een collega op werk kreeg ik zelfs te horen dat je beter geen buikspieroefeningen kan uitvoeren wanneer je nog veel buikvet hebt. Buik trainen kan er zelfs voor zorgen dat je MEER buikvet krijgt!

Wat ik ook probeerde, welk advies ik ook van zogenaamde dieetspecialisten opvolgde en hoeveel geld ik ook in pillen, apparaten investeerde, het werkte niet. Heel graag wilde ik afslanken zodat mijn man mij weer aantrekkelijk vond, dus ging ik door met mijn afslankmissie.

Nu vele jaren later ben ik mede dankzij het eten van koolhydraatarme recepten en het volgen van het koolhydraatarme dieet eindelijk op streefgewicht. Daarnaast kost het gelukkig ook geen moeite meer om op streefgewicht te blijven.

Dat komt omdat ik vandaag de dag de AO methode toepas. In 2009 startte ik met de AO methode en eind 2009 was ik eindelijk op streefgewicht. Straks meer over de AO.

Toen ik het koolhydraatarm dieet ging volgen gebeurde het:

In 2009 kon ik 2 dingen doen: Of ik ging door met het proberen van nutteloze diëten. Of ik leerde mijzelf een leefstijl aan waardoor ik altijd op gewicht zou blijven.

Na vaak vallen en weer opstaan, koos ik ervoor om op onderzoek te gaan en een leefstijl te ontwikkelen. Alles wat ik had geleerd van zogenaamde dieetspecialisten vergat ik. Pillen, apparaten buikriemen gooide ik weg!

Ja, het was serieus! Ik wilde eindelijk blijvend snel afvallen en niemand die mij tegen kon houden. Naast het afvallen wilde ik ook heel graag buikvet verbranden.

Maar waar moest ik beginnen? Ik wist helemaal niets over afslanken.

Het koolhydraatarm dieet kwam toen de tijd in de spotlight, dus besloot ik mijzelf erin te verdiepen. Maar eerst gingen er een aantal alarmbellen bij mij af. Zou dit weer zo’n dieet zijn dat tijdelijk of niet werkt? Wat als ik weer een aantal weken kwijt zou zijn?

Nadat ik verschillende positieve ervaringen had gelezen over koolhydraatarm eten en het koolhydraatarm dieet, besloot ik om toch een poging te wagen.

Ik verdiepte mijzelf in koolhydraten en stelde mijzelf al snel de volgende vragen:

Waar zitten koolhydraten in? Hoeveel koolhydraten per dag? Hoe maak je een koolhydraatarm ontbijt? Op welke tijden eet je een koolhydraatarme lunch en een vet verbrandende maaltijd?

Dit waren een aantal punten die ik als eerst leerde en toepaste in mijn leven.

Al snel kwam ik erachter dat je met het koolhydraatarm dieet erg snel kunt afvallen, maar ook weer snel kan aankomen, mits je er niet verstandig mee omgaat.

Ik leerde alles over dit speciale dieet, nam regelmatig koolhydraatarme recepten en eindelijk slankte ik af. Ik vond het zo leuk dat het eindelijk werkte dat ik alles over het koolhydraatarme dieet wilde leren.

Maar op een gegeven moment STOPTE het afslanken.

Hoe goed ik ook met koolhydraatarm eten in de weer ging. Het afslanken stond stil. Ik kwam niet aan, maar viel ook niks af.

Ik ging door met het koolhydraatarm dieet en kwam erachter dat ik er nog niet was. Waarom gaat het afslanken niet verder? Wat doe ik nu weer fout? Ging er door mijn hoofd.

En opeens had ik het door:

Diana, je hebt succes geboekt met het koolhydraatarm dieet, en je bent er kilo’s mee kwijtgeraakt. Het afvallen staat nu stil. Je moet nu niet weer in je oude patroon terugvallen, dus niet weer diëten proberen die niet werken!

Het enige wat je nu moet doen is doorgaan met het dieet en jezelf ontwikkelen. En jezelf ontwikkelen doe je door meer info in te lezen en te testen. Dus ik ging aan de slag met het testen.

Ik nam een andere koolhydraatarme ontbijt, ging anders om met water drinken en paste de grote aan van de koolhydraatarme recepten. En nog veel meer… En wat denk je? Het afslanken ging eindelijk verder en ik behaalde mijn streefgewicht.

Ik kwam erachter dat ik naast het koolhydraatarm dieet een afslankmanier had ontwikkelt dat altijd werkt. Een methode waarmee je geen vieze dingen hoeft te eten of jezelf hoeft uit te hongeren.

Waar zitten koolhydraten in?

Nadat ik net startte met koolhydraatarme recepten en het dieet moest ik eerst ontdekken waar koolhydraten inzitten. De vraag die ik mijzelf dan ook stelde was: waar zitten koolhydraten in?

Al snel kwam ik erachter dat koolhydraten voornamelijk in deze voedingsmiddelen zitten: Appels, aardbeien, framboos, bananen, volkoren brood, brinta, spinazie, erwten, wortelen, komkommer, volkoren pasta.

Waar ik ook achter ben gekomen is, dat je 2 verschillende soorten koolhydraten hebt,Trage en snelle koolhydraten.

Tijdens mijn afslankmissie kwam ik erachter dat koolhydraatarme producten waar trage koolhydraten inzitten je lichaam gezond kunnen houden en snelle koolhydraten je lichaam juist dikker kunnen maken. Trage koolhydraten zitten in de koolhydraatarme producten die ik hierboven heb opgesomd.

Snelle koolhydraten zitten in: Donuts, koekjes, snoep.

Deze voedingsmiddelen zijn ongezond voor het lichaam, dat is makkelijk te begrijpen. Maar ik kwam er ook achter dat snelle koolhydraten in deze voedingsmiddelen zitten:

Fruitkoeken, ontbijtkoeken, witte pasta.

Ik vond het raar!

Op tv zag ik bekende mensen verschillende koeken promoten en vertellen dat de koeken o zo gezond voor je zijn. Koeken waar snelle koolhydraten inzitten. Waarom vertellen bekende mensen dat koeken waar snelle koolhydraten inzitten gezond zijn voor het lichaam?

Al snel kwam ik erachter dat het allemaal om het instant houden gaat van 1 industrie.

De afslank industrie.

Het is heel hard! Onwijs hard. Ik kwam erachter dat mensen expres de verkeerde informatie aan je geven. Informatie waarmee het niet lukt om af te slanken. De reden waarom ze dat doen is omdat ze keer op keer geld willen verdienen. Ze wilde niet dat ik met succes zou afslanken. Want dan kunnen zij geen geld meer verdienen.

Ik heb mijzelf dan ook het volgende geleerd over gezonde voeding: Bewerkt voedsel of onbewerkt?.

Zodra het voedingsmiddel rechtstreeks uit de natuur komt is het vaak gezond voor het lichaam. Is het voedingsmiddel in de fabriek bewerkt, dan kan het je lichaam dik maken.

Een appel, of makreeltje komt rechtstreeks uit de natuur en is dus veel gezonder dan bijvoorbeeld een ontbijtkoek waar allemaal slechte stoffen in bewerkt zijn. Vroeger kocht ik dan ook vaak het verkeerde in de supermarkt.

Als ik vandaag de dag naar de supermarkt ga, weet ik dat ik 80% moet laten liggen. De meeste voedingsmiddelen zijn verpakt en niet geschikt voor dieet recepten.

Eiwitten/Onverzadigde Vetten:

Nadat ik alles over koolhydraten producten had geleerd kwam ik erachter dat het niet verstandig is om dagelijks alleen maar trage koolhydraten te eten.

Koolhydraten heb je nodig voor energie, maar een teveel ervan kan je dik maken/houden. Daarnaast heeft je lichaam ook eiwitten en onverzadigde vetten nodig.

In het verleden las ik in een boek, weet niet meer precies welke, maar daarin stond een boeiend stuk over de verbranding van voedingsstoffen.Het ging als volgt:

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij het verbranden van eiwitten meer calorieën worden verbrandt dan voor het verbranden van koolhydraten en onverzadigde vetten.

Zodra je ongeveer 100 calorieën uit koolhydraten of onverzadigde neemt, dan worden van de 100 calorieën al 15 calorieën verbruikt voor de verbranding.

Neem je 100 calorieën uit eiwitten dan worden er van de 100 calorieën 25 verbrand. De reden waarom er meer calorieën bij eiwitten worden verbrandt is omdat eiwitten moeilijker te verbranden zijn. Eiwitten kunnen dus voor een VERHOOGDE verbranding zorgen!

Mooi, wist ik dat ook weer! Vanaf dat moment begon ik te testen met het aantal voedingsmiddelen en kwam ik erachter wat de beste oplossing was:

Mijn maaltijden zagen er vroeger zo uit:1 Boterham met kaas of 1 boterham met chocolade pasta. Onwijs fout!

Nadat ik eindelijk op de juiste manier bezig was deelde ik mijn maaltijden zo in: 1 Volkoren boterham met 3 plakjes kipfilet of 200 ML magere kwark met 4 aardbeien en 10 ongezouten pinda’s.

Op deze manier zorg ik dat ik trage koolhydraten/onverzadigde vetten en genoeg eiwitten binnenkrijg. Eigenlijk praat je dan over een vet verbrandende maaltijd.

Tijdelijke Aanbieding: 20 Koolhydraatarme Paleo Recepten + Strakke Buik Geheimen + 15 Groene Smoothies €3

Ontvang direct de 20 koolhydraatarme paleo recepten + strakke buik geheimen + 15 groene smoothies, voor de Tijdelijke Prijs van maar liefst €3

Ontvang de boeken na betaling met één van de onderstaande betaalopties:

(Let op, na betaling met internetbankieren word je direct door gestuurd naar een pagina waar jouw naam en email adres moet invullen. Klik de internetbankieren pagina dus niet weg!)

Hoeveel koolhydraten per dag?

Vroeger telde ik precies alle koolhydraatarme producten die ik op een dag nam. Ik werd er helemaal gek van en was hier dan ook snel mee gestopt. Hoeveel koolhydraten per dag was niet meer belangrijk meer voor mij nadat ik succes boekte.

Oke, het is wel belangrijk dat ik niet te weinig en ook weer niet teveel koolhydraten op een dag nam, maar ik was er niet mee bezig. Ik was meer bezig met het indelen van een koolhydraatarm ontbijt, koolhydraatarme lunch, vet verbrandende maaltijden en groene smoothies.

Wat ik vroeger deed en wat ik vandaag de dag nog steeds doe is het volgende: In de ochtend neem ik een koolhydraatarm ontbijt. 2 Uur later neem ik een gezonde koolhydraatarme lunch en in de avond neem ik een 1 van de heerlijke koolhydraatarme recepten. Om de 2 uur zorg ik er dus voor dat ik koolhydraatarm eten neem.

Koolhydraatarm Ontbijt

Ik had eindelijk geleerd dat het belangrijk is om een koolhydraatarm ontbijt goed in te delen. Laag in trage koolhydraten/onverzadigde vetten en hoog met eiwitten.

Een voorbeeld van een koolhydraatarm ontbijt kan zijn: 250ML Magere kwark + 1 appel + 2 plakjes kipfilet of 1 volkoren boterham met 3 plakjes kalkoenfilet en 5 ongezouten pinda’s.

(Ik heb een rapport ontwikkeld met daarin verschillende opties voor een koolhydraatarm ontbijt)

Bijna vergeten: Bij elke maaltijd of lunch drink ik 1 beker water. Niet teveel maar ook niet te weinig water.

Koolhydraatarme Lunch

Bij een koolhydraatarme lunch doe ik precies hetzelfde. Maaltijd hoog indelen met eiwitten en laag met trage koolhydraten/onverzadigde vetten.

Een voorbeeld van een koolhydraatarme lunch: 3 Plakjes kipfilet + 4 aardbeien of 2 kiwi’s en 10 ongezouten pinda’s.

Ik ging dit eten op deze tijden en wat denk je?

Ik maakte voor mijzelf een koolhydraatarm weekmenu en at dagelijks een andere koolhydraatarme lunch of ontbijt. Wat voor mij erg belangrijk was, was dat ik gevarieerd wilde eten.

In mijn koolhydraatarm weekmenu dat ik wekelijks opstelde zorgde ik er dan ook voor dat ik elke dag een andere koolhydraatarm ontbijt nam. Daarnaast moest er ook dagelijks een groot verschil zitten in de koolhydraatarme lunch en koolhydraatarme recepten.

Op de volgende tijden eet ik een koolhydraatarm ontbijt, koolhydraatarme lunch of 1 van de vele lekkere koolhydraatarme recepten: 08:00 KO – 10:00 KL – 12:00 KO – 14:00 KL – 16:00 GM – 18:00 KR – 20:00 KL.

KO is koolhydraatarm ontbijt / vet verbrandende maaltijd. KL is koolhydraatarme lunch / vet verbrandende tussendoortje. KR is koolhydraatarme recepten / dieet recepten. GM is groene smoothie.

In het begin moest ik erg wennen met meer eten, maar al snel werd dit een eitje. De reden waarom het belangrijk is om dagelijks genoeg koolhydraatarme producten te eten is, omdat je dan een snellere stofwisseling kan krijgen. Daarnaast voorkom je ook vervelende hongerbuien, want je eet gewoon heel de dag door.

Functie van koolhydraten

Een lichaam kan eigenlijk bijna niet zonder koolhydraten, omdat koolhydraten onder andere verantwoordelijk zijn voor de energie in jouw lichaam.

Aan de andere kant kan ons lichaam er niet goed tegen als we teveel koolhydraten innemen. Koolhydraten worden afgebroken door ons lichaam en verwerkt tot glucose, die door het lichaam als energie gebruikt wordt.

Zo levert het wel veel energie, maar niet veel bouwstoffen.

Wanneer je teveel toegevoegde koolhydraten eet zorgt dit voornamelijk voor vulling in plaats van goede voeding die je nodig hebt. Het eten van te veel koolhydraten ligt op de loer wanneer je veel producten eet met toegevoegde koolhydraten.

Dit kan er onder andere voor zorgen dat je te veel energie binnenkrijgt dan je nodig hebt. Hierdoor eet je eigenlijk meer koolhydraten dan nodig, en dat is niet altijd verstandig. Het gevolg kan bijvoorbeeld overgewicht zijn.

Vroeger dacht ik altijd jezelf moest uithongeren om snel afvallen voor elkaar te krijgen, maar dit werkt niet. Sterker nog het kan ervoor zorgen dat je bijna niet afslankt. Op de volgende pagina onthul ik je meer:

=> Volgende Pagina

Scroll naar boven