Koolhydraatarm Ontbijt? Nadat ik zo mijn ontbijt ging eten gebeurde het:

Ver in het verleden wist ik absoluut niet hoe ik precies moest afslanken. Van een koolhydraatarme leefstijl of koolhydraatarm ontbijt had ik ook nog niet eerder gehoord.

Mijn ontbijten zagen er in 2009 meestal zo uit: 1 Bord Cornflakes met melk of 2 stukken ontbijtkoek met boter en basterdsuiker. (Als ik er nu aan terug denk, denk ik, oo Diana wat slecht!)

Wat doe ik precies fout? Waarom hebben anderen wel succes met afslanken en ik niet? Ik zat in die periode helemaal in de stress. Elke keer al die diëten die niet werkte of het jojo effect waar ik elke keer mee te maken kreeg.

De reden waarom ik nog niet eerder over het maken van een koolhydraatarm ontbijt gehoord had, was omdat ik elke keer een andere richting opgestuurd werd. Een richting van falen, opstaan, falen en weer opstaan.

Op een gegeven moment begon ik het licht aan het einde van de tunnel te zien! Ik kreeg eindelijk door wat ik al die tijd allemaal verkeerd aan het doen was en hoe ik wel met succes die lelijke dikke vetrollen kwijt kan raken.

Als ik eraan terugdenk kan ik vertellen dat ik in een soort hamstermolen zat. Wanneer ik bezig was met het volgen van een dieet, lukte het nooit om blijvend af te slanken. Altijd was het maar tijdelijk. Ik liet de molen dus maar draaien en draaien.

Ik wilde de molen uit! En een trap van succes oplopen. Bij elke trede moest ik verder komen, dus ging ik daaraan werken.

Ik ging mijzelf verdiepen in hoe het lichaam werkt, hoe ik het beste een koolhydraatarm ontbijt + ander maaltijden moest maken, op welke tijdstippen ik het beste water kon drinken en hoe ik ervoor kon zorgen dat ik een hoop calorieën kan verbranden op momenten dat ik niet aan het bewegen ben.

De Eerste Paar Treden Van De Trap Waren Het Moeilijkst!

In het begin was het erg zwaar voor mij om te veranderen. Alles wat ik namelijk had geleerd van zogenaamde dieetspecialisten, moest ik anders doen. In plaats van minder eten moest ik juist meer eten, want doordat ik meer ging eten, ging mijn stofwisseling veel sneller draaien.

Om buikvet kwijt te raken moest ik niet investeren in buikspierapparaten of buikspieren trainen, maar juist NIET mijn buik trainen! Deangelo, een collega van werk onthulde mij dat ik beter anders te werk kon gaan. (Later vertel ik je wat hij mij onthulde).

Nooit had ik geleerd over de werking van eiwitten, koolhydraten en vetten. Of welke koolhydraten niet goed voor je zijn en welke juist wel.

Zoveel nieuwe dingen moest ik mijzelf aanleren, maar uiteindelijk ging het steeds beter! Hoe meer tijd ik in het afslankproject stopte, hoe meer resultaat ik behaalde! Uiteindelijk heb ik mijzelf een compleet nieuwe leefstijl ontwikkeld en deze noem ik de AO methode.

koolhydraatarm ontbijt

Mijn Eetpatroon Moest Flink Aangepast Worden!

Alles wat ik fout kon doen, deed ik echt fout! Ik was echt een stuntelaar op het gebied van het volgen van een gezond voedingpatroon!

Zoals ik aan het begin onthulde zagen mijn ontbijten er zo uit: 2 Plakken ontbijtkoek met boter en basterdsuiker of 1 bord Cornflakes en melk.

Ja, het kon bij mij als afslankstuntelaar nog erger. Soms at ik namelijk ook 2 boterhammen met CHOCOLADE PASTA. En ik maar afvragen waarom het afslanken niet ging…

Waarom dit geen goede maaltijden zijn zal ik je uitleggen. In ontbijtkoek, basterdsuiker, cornflakes of chocolade pasta zitten snelle koolhydraten en andere voedingsstoffen die je dik maken/houden. Het zijn geen koolhydraatarme maaltijden en deze heb je nodig om met succes af te slanken.

Ik kwam er dus achter dat ik mijn ontbijt en andere maaltijden alleen maar indeelde met koolhydraten en koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers en geven je energie/brandstof.

Hoe meer koolhydraten ik mijzelf gaf, hoe meer mijn lichaam bezig was met het opslaan van deze koolhydraten/suikers als vet. Ik moest dus leren hoe ik een koolhydraatarm ontbijt moest maken. Hetzelfde geldt voor mijn andere maaltijden.

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat het lichaam ook eiwitten en onverzadigde vetten nodig heeft. Waar ik echt een eye opener van kreeg was, dat eiwitten voor een verhoogde verbranding zorgen. Dat komt doordat eiwitten moeilijker te verteren zijn dan koolhydraten en vetten.

Maar ik leerde ook dat je koolhydraten en vetten NOOIT helemaal uit je voedingspatroon moet laten, want deze heb je echt nodig voor energie en andere belangrijke processen in je lichaam.

Ik ging met verschillende voedingsmiddelen experimenteren om zo erachter te komen met welk koolhydraatarm ontbijt ik het beste afslank. Na een aantal dagen kwam ik erachter hoe ik het beste mijn ontbijt en andere maaltijden kon indelen en eten.

Elke maaltijd deelde ik voor 30/40% in met trage koolhydraten en voor 60/70% in met eiwitten. Zo zorgde ik ervoor dat ik en genoeg energie binnen kreeg en voor een verhoogde verbranding zorgde.

Het werkte! Eindelijk had ik uitgevonden hoe ik een koolhydraatarm ontbijt moest maken en hoe ik er kilo’s gewicht mee kon verliezen.

Enkele voorbeelden van hoe ik een koolhydraatarm ontbijt maak en vandaag de dag nogsteeds maak:

250 ML magere kwark + 2 aardbeien en 5 ongezouten pinda’s – 250 ML Magere kwark + 1 banaan en 10 goji bessen – 250 ML Magere kwark + 2 kiwi’s en 5 ongezouten cashewnoten – 10 Ongezouten cashewnoten + 4 aardbeien en 100 ml magere kwark.

Mijn buik trainen was volgens Deangelo niet slim om buikvet kwijt te raken. Wat ik beter kon doen was dit:

=> Volgende Pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven