Afslanken Met Koolhydraatarm Eten, Hoe Krijg Ik Dat Voor Elkaar?

Koolhydraatarm eten? Ik had er vroeger nog nooit van gehoord! Voor mij was elke voedingsmiddel die ik at hetzelfde en dat was ook de reden waarom ik een lange tijd niet afslankte!

Tenminste ik viel wel af, maar altijd zaten deze kilo’s er later gewoon weer aan. Denk je eindelijk het succesformule gevonden te hebben, faal je weer.

O, wat heb ik gestunt in 2009. Dit wilde ik toen heel graag voor elkaar krijgen: Mooi slank lichaam, succes en meer zelfvertrouwen. Maar het was toen meer: dikker worden, veel verdriet en veel geld verspillen!

Ik was het zat dat ik maar geen kilo’s vet kwijtraakte, dus ging ik onderzoeken waarom het maar niet lukte. Onderzoek na onderzoek kwam ik er eindelijk achter wat ik allemaal fout had gedaan en ook kwam ik achter de waarheid van de afslankindustrie.

De reden waarom ik nog niet eerder van koolhydraatarm eten gehoord had, was omdat ik al die tijd voorgelogen werd. De ene zogenaamde dieetspecialist maakte me wijs dat ik minder moest eten, van de ander moest ik weer voedsel eten dat ik absluut niet lekker vond en de ander kwam weer met speciale pillen.

Continu werd ik een kant opgestuurd wat ervoor zorgde dat ik niet of weer tijdelijk afslankte! Over koolhydraatarm eten kreeg ik nooit informatie en waarom ging ik later begrijpen in 2009.

Het is heel erg en ik wilde het gewoon niet geloven, maar het plaatje dat ik begon te zien, zag en ziet er vandaag de dag nogsteeds zo uit. Zet je schrap!

Ze maakte mijzelf bijvoorbeeld eerst dik met bewerkte voedingsmiddelen. Toen ik eenmaal dik en ontevreden over mijn lichaam was, kon het feest voor hen beginnen. Ik ging op dieet om zo de kilo’s kwijt te raken. Keer op keer gaven ze mij informatie waarmee ik tijdelijk of helemaal niet mee afslankte. Keer op keer bleef ik falen en geld uitgeven met in de hoop ooit de hamstermolen te verlaten.

De hamstermolen heb ik uiteindelijk verlaten door ervoor te gaan! Anders te doen dan voorgeschoteld wordt en mezelf een nieuwe leefstijl aan te leren, oftewel de AO Methode.

Ik moest het anders aanpakken!

Als ik door zou blijven gaan met het opvolgen van de adviezen waarmee de dieetindustrie elke keer kwam, zou ik nooit op streefgewicht gekomen zijn.

Maar ik was niet gek en ging mijzelf in koolhydraatarm eten verdiepen en andere belangrijke onderwerpen die mij blijvend konden helpen met afslanken. Het was moeilijk om informatie te vinden, maar ik vond het uiteindelijk.

Ik leerde wat koolhydraten precies zijn, welke koolhydraten je het beste kunt ontwijken en hoe je het beste je maaltijden kunt indelen.

koolhydraatarm eten

Al die tijd nam ik teveel koolhydraten en als je er teveel van neemt, slank je simpelweg niet af. Snelle koolhydraten moest ik helemaal vermijden, want deze zorgen ervoor dat het snel in je bloed terecht komt.

Als dat gebeurt, komt er een hormoon vrij en dit hormoon heet INSULINE. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat alle koolhydraten direct opgeslagen worden in je lichaam als vet en dat wilde ik dus niet!

De koolhydraten die ik dagelijks at moesten zo snel mogelijk weer verbrandt worden. Niet opgeslagen worden als vet. Hoe dan ook moest ik snelle koolhydraten dus vermijden, maar dan komt de volgende vraag, waar zitten snelle koolhydraten in?

Ik kwam erachter dat snelle koolhydraten in de volgende voedingsmiddelen zitten: Aardappelen, maïs, ontbijtkoek, cornflakes, muesli, cruesli, wit brood, witte pasta. Deze voedingsmiddelen nam ik dus niet meer.

Trage Koolhydraten

Resultaat boeken met koolhydraatarm eten startte toen ik leerde waar trage koolhydraten inzitten, waarom je ze moet nemen en hoe je het beste je maaltijd kunt indelen.

Op het moment dat ik bezig was met het volgen van een speciaal dieet, voelde ik mij altijd futloos. Dat kwam dus omdat ik of teveel snelle koolhydraten nam, of juist te weinig trage koolhydraten.

Mijn lichaam had trage koolhydraten nodig, want trage koolhydraten geven je energie, maar een teveel ervan maken je juist weer dik. Dus ging ik experimenteren met het indelen van mijn maaltijden. Later onthul ik precies met welke maaltijden ik erg snel kilo’s kwijtraakte.

Toen ik dit speciale drankje naast koolhydraatarm eten ging drinken, kreeg ik veel meer energie en slankte ik een stuk sneller af:

=> Volgende Pagina

Scroll naar boven