Hoe verlies je buikvet? Dat wilde ik heel graag weten een lange tijd geleden. De eerste gedachte die ik toen had was, buikspieren trainen. Door regelmatig je buikspieren te trainen raak je buikvet kwijt, het kan niet anders.

Dus wat denk je? Ik begon met het uitvoeren van diverse crunches, situps en andere oefeningen waar ik echt totaal GEEN zin in had, maar hoe dan ook, ik moest mijn buikvet verminderen. Een aantal weken later keek ik in de spiegel en ik werd ontzettend boos!

Ik ging op mijn weegschaal staan en toen werd ik echt woest. Hoe kan dat nou? Ik train regelmatig mijn buik, maar ik zie mijn buikvet niet minder worden?

En bam….

Ik had mijn weegschaal uit het raam gegooid. Verdorie, wat moet ik nou doen? Waarom kan ik die lelijke vetrollen niet van mijn buik af krijgen?

Op een gegeven moment was ik het zo zat, dat ik een tijdje stopte met mijn buik trainen. Na een aantal weken pakte ik de draad weer op en besloot om mijzelf eerst goed te verdiepen in materie alvorens oefeningen uit te voeren of aan mijn voedingspatroon te werken.

Ik ben er namelijk achter gekomen dat je nog zo goed oefeningen kan uitvoeren, maar als je voedingspatroon niet goed geoptimaliseerd is, je het gewoon kan vergeten! Afslanken rond je buik zal nooit, maar dan ook nooit lukken!

Wist je trouwens dat plaatselijk vet verbranden helemaal niet kan? Ik kwam daarachter toen een collega van werk mij het licht liet zien. Meer over deze collega later. P.s. hij is trouwens onwijs knap en gespierd;)

Hoe verlies je buikvet, daar kwam ik eindelijk achter toen

Toen ik mijzelf ging verdiepen in het volgen van een gezond voedingspatroon ontdekte ik eindelijk wat de formule is om je buikvet te verminderen en weetje zo moeilijk is het eigenlijk niet. Het wordt ons alleen moeilijk gemaakt. Sommige lui brengen ons maar al te graag op het verkeerde pad. Dit doen zij zodat ze regelmatig onzin spullen aan ons kunnen verkopen.

Onzin spullen zoals pillen, onhandige apparaten, speciale voeding dat smaakt naar rubber of karton. Daarnaast laten ze modellen of fitness instructeurs zien in tv spotjes of de populaire magazines. Mensen die nog nooit problemen hebben gehad met afslanken of die geen aanleg hebben om dik te worden.

Er zijn namelijk 3 verschillende soorten lichaamsbouwen ben ik achter gekomen. Ik heb het over ecto, meso en endomorf types. Een meso en endomorf hebben de aanleg om snel in gewicht aan te komen, dat heeft te maken met hun stofwisseling. De stofwisseling bij een meso en endomorf draaien minder snel dan bij een ectomorf.

Een ectofmorf is zeg maar een persoon met een super snelle stofwisseling. Deze persoon kan eten wat diegene wilt, maar zal bijna niet aankomen. Voor een ectomorf is het dan dus weer een moeilijke opgave om aan te komen of wat gespierder te worden.

Ik moest al die onzin echt uit mijn leven verwijderen en echt nooit meer opzoeken. Ik stopte dus met onzin informatie/apparaten/pillen.

Mijzelf uithongeren, buikspieroefeningen uitvoeren, regelmatig op de weegschaal staan, voedingsmiddelen eten die ik niet lekker vond. Ik stopte er mee!

Ik leerde alles over voeding, water en meer:

Toen ik al die onzin gedag had gezegd, startte mijn lichaam met veranderen! Ik was positief en niet meer verdrietig. Ik wist namelijk dat ik nu eindelijk op de goede weg zat!

Ik leerde alles over voeding, water en calorieën verbranden en paste het toe in mijn dagelijkse planning.

Het werkte! Vanaf het moment dat ik aan de slag ging met mijn dieetschema verloor ik maar liefst 2 kilo per week!

Eigenlijk was het helemaal niet zo heel vreemd dat ik geen buikvet kwijtraakte. Mijn voedingspatroon was namelijk echt niet goed ingedeeld.

Een maaltijd wat ik bijvoorbeeld vroeger at was:

2 Witte boterhammen met appelstroop of 2 witte boterhammen met hagelslag.

Ja ik weet het. Maaltijden met alleen maar slechte voedingsstoffen. Voedingsstoffen die je buikje alleen maar dik houden.

Stoffen zoals verzadigde vetten, snelle koolhydraten.

Om goed af te slanken moest ik alles leren over eiwitrijke voedingsmiddelen, welke voedingsmiddelen je beter kunt laten staan, hoe je een vet verbrandende maaltijd in elkaar zet, wanneer je het beste welke hoeveelheid water kunt drinken en ga zo maar door.

Nadat ik alles geleerd had werd afslanken echt appeltje eitje!

Ik was heel blij dat ik geen spiegel meer had:

Nadat ik een boze driftbui had gekregen door het zien van ongewenste cijfers, had ik dus mijn weegschaal het raam uit gesodemieterd! Ik kon mijzelf dus een hele lange tijd niet wegen, dus moest ik het oplossen met een andere manier.

Eigenlijk was ik heel erg blij dat ik geen weegschaal meer had, omdat ik erachter kwam dat ik eigenlijk helemaal niks aan de cijfertje had. Het cijfer op de weegschaal liet mij namelijk maar 1 totaal getal zien en eigenlijk zegt dat helemaal niks.

Want je kan bijvoorbeeld 60 kilo wegen met bijvoorbeeld 20% lichaamsvet en 60 kilo met 10% lichaamsvet. Spieren wegen namelijk zwaarder dan vetweefsel.

Wat ik dus ging doen was regelmatig in de spiegel kijken. Niet elke dag, maar 1 keer in de week en dan deed ik het vooral na een week lang goed op mijn voeding te hebben gelet, af en toe buiten gewandeld te hebben etc.

Ik ging voelen aan mijn vetrollen en als ik merkte dat de vetrollen minder hard waren of mijn lichaam strakker was geworden, dan betekende dit dat ik goed bezig was!

Wanneer mensen dus aan mij nu vandaag de dag vragen hoe verlies je buikvet? Dan geef ik als antwoord, stop met onzin pillen/apparaten/jezelf uithongeren en ga je verdiepen in een goed gezond voedingspatroon!

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je sneller afslankt. Deze voedingsmiddelen worden superfood genoemd. Op de volgende pagina ontdek je hoe je precies dit superfood het beste kunt eten:

=> Volgende pagina

Scroll naar boven