Gezonde Voeding? Nadat ik zo mijn voedingspatroon ging indelen, lukte het afslanken:

Gezonde voeding, dat moest ik wel nemen om eindelijk het afslanken goed voor elkaar te krijgen. Alleen tja, waar moest ik beginnen? Wat is precies gezond.

Dit was mijn voedingspatroon in 2009 toen ik net startte met afslanken. In de ochtend nam ik of een bord melk met cornflakes of 2 plakken ontbijtkoek met boter.

Op een website had ik toen gelezen dat als je sneller wilt afslanken, je veel meer en vaker moet gaan eten, want dan krijg je een snellere metabolisme? Ik weet het nog goed. Metabolisme, wat is dat? Later kwam ik erachter dat metabolisme een ander woord is voor stofwisseling.

Na mijn grote ontbijt, nam ik 2 bananen en zo ging ik heel de dag door. Zo, ik ben nu een gezond voedingspatroon aan het opvolgen en daarnaast eet ik veel en vaker op een dag zodat ik een snellere stofwisseling krijg. Als het afslanken nu niet lukt, word ik echt verdrietig!

Na 2 dagen, dus weer verdrietig! Hoe is het mogelijk! Ik neem gezonde voeding en nog lukt het afslanken niet. Nu ik mijn verhaal zo aan het schrijven ben komen de emoties van toen weer naar boven. Oo, wat was ik een stuntelaar op het gebied van afslanken.

Maar goed, ik heb het allemaal overleefd en vandaag de dag ben ik eindelijk op streefgewicht dankzij de AO methode. De AO methode is een leefstijl waarmee het mogelijk is om je lichaam heel je leven lang in topshape te houden.

Ik was er nog lang niet!

Ik moest en zou erachter komen wat echt gezonde voeding precies is, hoe ik mijn maaltijden precies moet indelen, welke voedingsmiddelen ik het beste kon vermijden en ga zo maar door.

Het heeft zeker 4 maanden geduurd voordat ik eindelijk kilo’s kwijt ben geraakt. Dit kwam omdat ik regelmatig het verkeerde pad opgestuurd werd. Continu kreeg ik van sommige specialisten te horen dat ik mijzelf moest uithongeren of dat ik voedingsmiddelen moest eten die smaakte naar rubber.

gezonde voeding

Het lukte niet om af te slanken met de informatie van hen en dus besloot ik na een lange tijd ploeteren om het totaal anders aan te pakken. Ik maakte van gezonde voeding een echte studie en ben blij dat ik dat halfverwege 2009 heb gedaan.

Eigenlijk is het dus niet zo heel vreemd dat veel mensen net als ik vadaag de dag moeite hebben met afvallen. Het wordt ons namelijk gewoon erg moeilijk gemaakt.

Supermarkten liggen vol met bewerkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die bomvol suikers,transvetten en andere gevaarlijke stoffen zitten. Ja, zelfs cornflakes, ontbijtkoek, muesli is allemaal erg ongezond. Continu word ons geleerd dat alleen vetten de schuldige zijn, maar dat zijn ze absoluut niet alleen. Snelle koolhydraten! Die moeten we vermijden.

Snelle koolhydraten zijn zo slecht voor je lichaam, niet te geloven! Snelle koolhydraten worden namelijk snel omgezet in je lichaam en daardoor komt er een hormoon insuline vrij. Het hormoon insuline wilt alle snelle koolhydraten zo snel mogelijk opruimen, dus worden deze erg snel opgeslagen als vet. Dat willen we dus absoluut niet!

Koolhydraten moeten langzaam opgeslagen of verbrand worden. Daarom neem ik vandaag de dag alleen nog maar voedingsmiddelen waar trage koolhydraten inzitten. Dit artikel over gezonde voeding wordt vervolgd.

In het verleden wilde ik erg graag een platte buik, dus voerde ik regelmatig buikspieroefeningen uit. Via een collega van werk ontdekte ik dat ik beter deze informatie kon toepassen:

=> Volgende Pagina

Scroll naar boven