Dieetschema? Hier ben ik op tijd achter gekomen!

In het verleden nam ik zomaar een dieetschema van het internet over en volgde deze trouw. Heel de week at ik precies wat er in het schema stond en soms viel ik ermee af, maar hele mooie resultaten bereikte ik er helaas niet mee.

Het lukte me nooit om 2/3 kilo in een week kwijt te raken. Waarom lukt het maar niet? Hoe kan het dat een ander wel succes boekt met het dieetschema?

Het was echt een rommeltje op het gebied van afslanken bij mij in 2009. Ik wist niet welke voedingsmiddelen gezond voor je zijn, welke voedingsmiddelen voor een verhoogde verbranding zorgen en hoe ik het beste water kon drinken. Ik voerde zelfs regelmatig speciale oefeningen voor mijn buik uit, met in de hoop zo een beetje buikvet kwijt te raken.

Een aantal maanden later tijdens het afslanken leerde ik van een collega dat het niet slim is om je buik te trainen, wanneer je nog een hoop buikvet hebt. Ik kon beter op deze punten focussen dan zou het buikvet verbranden een stuk sneller gaan!

Diegene had gelijk. Ik paste zijn informatie toe en kreeg het eindelijk voor elkaar om die lelijke vetrollen op mijn buik te vernietigen. Straks onthul ik je wat ik precies had gedaan.

Ik moest erachter komen waarom het dieetschema van het internet elke keer niet werkte en hoe ik een dieetschema wel kon werken, dus maakte ik er een goed onderzoek van! Dit keer pakte ik het serieus aan en ging ik erg diep.

Ik wilde alles leren over voeding, het menselijk lichaam en sport, want ik wist dat als ik het eenmaal zou weten, alles duidelijk zou worden. Verschillende boeken, cursussen en gesprekken verder met coaches ben ik erachter gekomen!

Eind 2009 is het eindelijk gelukt om op streefgewicht te komen en ben ik vandaag dankzij de AO methode nogsteeds op streefgewicht. Ik kan je vertellen, het is heerlijk! Geen last meer van vreselijke hongerbuien, geen geld meer uit te hoeven geven aan kansloze apparaten en pillen, gewoon niet van deze ellende!

Waarom werkt een dieetschema niet voor iedereen?

Na verschillende onderzoeken kwam ik erachter hoe het komt dat een dieetschema niet voor iedereen werkt. Het zit zo, elke lichaam zit anders in elkaar. Het ene lichaam verbrandt meer calorieën dan de ander. Daarom werkte een dieetschema dus via het internet niet voor mij!

Daarnaast kwam ik er ook achter dat er in de schema’s van het internet vaak voedingsmiddelen stonden die je lichaam juist dik houden. Het blijft dus een raadsel voor mij hoe het kan dat een ander wel kon afslanken met het schema. Of zou diegene gelogen hebben dat ze is afgeslankt met het dieetschema?

dieetschema

Hoe dan ook, vandaag werk ik totaal anders. Eigenlijk volg ik vandaag de dag helemaal geen dieetschema’s meer en ik raad anderen dit later ook niet meer te doen. Het is namelijk de bedoeling dat je het in je hoofd gaat opslaan welke maaltijden je laten afslanken en welke niet.

Het maken van je eigen schema:

Zodra ik vandaag een dieetschema ga maken, noteer ik eerst de tijden waarop ik eventueel een grote maaltijd of tussendoortje kan eten. Meestal begin ik om 08:00 met een groot ontbijt. 2 uur later zorg ik ervoor dat ik een vet verbrandend tussendoortje maak. Zo ga ik heel de dag door.

Mijn laatste grote avondmaaltijd neem ik om 17:00 uur. Daarna neem ik alleen nog een aantal keer een gezonde tussendoortje. Ik doe dit omdat de stofwisseling in ons lichaam in de avond een stuk langzamer gaat draaien. Bij elke maaltijd of tussendoortje die ik eet, neem ik 1 bekertje water.

Wat ook erg belangrijk om te weten is, is dat de maaltijden en tussendoortjes die ik neem altijd eiwitrijk moeten zijn! Want eiwitrijke voedingsmiddelen kunnen voor een verhoogde verbranding zorgen. Ik laat mijn maaltijden ongeveer voor 60/70% bestaan uit eiwitten en voor 30/40% uit trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Buikoefeningen uitvoeren terwijl ik nog een hoop buikvet had, was niet slim. Ik kon beter deze informatie toepassen vertelde mijn collega van werk:

=> Volgende Pagina

Scroll naar boven