Net in de periode dat ik het onwijs moeilijk had met kilo’s vet van mijn lichaam krijgen, was ik erg onzeker. Vooral over welke voedingsmiddelen nou gezond voor je zijn en ik stelde mij ook de vraag, zijn bananen gezond?

Ik zocht toen op internet naar informatie en kwam informatie tegen over dat je beter geen bananen kan nemen, als je blijvend wilt afslanken. Nu kan ik zeggen, het is onzin! Natuurlijk kan je gewoon bananen nemen, maar het is wel belangrijk dat je er op de juiste manier mee om gaat heb ik ontdekt.

Eet je teveel of op de verkeerde manier een banaan, tja, dan word het afslanken idd moeilijk! Het was 2009 en ik wist niet veel over afslanken.

Mijn denkwijze was toen, ga op dieet en je slankt af. Maar wat moet ik eten, hoeveel? Welke voedingsmiddelen zijn gezond. Al snel kwam ik in een soort hamstermolen terecht. Ik bleef maar sukkelen met het boeken van resultaat.

Eigenlijk was ik overal onzeker dat met diëten te maken had. Zo onzeker dat ik ook regelmatig de nieuwste apparaten van tv kocht. Ook investeerde ik mijn geld in zinloze zogenaamde afslankpillen en voedingsmiddelen die echt niet te eten waren.

Gelukkig is dit alles na veel leren en fouten maken tot een einde gekomen. Ik leerde de AO methode. De AO methode is een methode/leefstijl waarmee je blijvend kilo’s kunt kwijtraken. Zonder voedsel te eten dat smaakt naar rubber of jezelf zo weinig eten te geven dat je eetbuien krijgt.

De AO methode is een leefstijl die je heel je leven kan blijven volhouden. Je mag lekkere gezonde dingen blijven eten! Je hoeft niet meer te investeren in pillen die toch niet helpen en ga zo maar door. Later zal ik meer over de AO onthullen.

bananen gezond

Bananen Gezond? Zeker, maar wel op de juiste manier mee omgaan!

Bananen zijn lekker en gezond voor je lichaam. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben erachter gekomen dat ik het beste resultaat ermee boek als ik niet meer dan 3 bananen op een dag eet.

Als ik trek heb in bananen, dan neem ik deze vooral in de ochtend of middag. In de avond nooit. Waarom niet? Omdat je lichaam in de avond namelijk overschakelt op ruststand. Zodra dat is gebeurt zal je lichaam niet veel calorieën meer gaan verbranden.

Aangezien er in bananen ook suikers zitten(wel gezonde) is het belangrijk om deze suikers dus alleen in de ochtend of middag binnen te krijgen, naast andere voedingsmiddelen. Stel ik neem meer dan 3 bananen over heel de dag en in de avond, dan moet mijn lichaam zoveel calorieën gaan verbranden wil ik ermee afslanken.

Daarom blijf ik dus altijd bij de regel: niet meer dan 3 bananen op een dag. Het is de kunst om je lichaam dagelijks genoeg trage koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten te geven, maar ook weer niet teveel.

Hoe mijn voedingsschema eruit ging zien:

Nadat ik eindelijk succes boekte met het afslanken ging ik werken aan mijn eigen voedingsschema. Altijd handig om in het begin van je afslankmissie zo’n schema te hebben. Zodra je een expert bent geworden met afslanken, kun je het gewoon op gevoel doen natuurlijk.

Ik ging experimenteren met het eten van bananen en andere voedingsmiddelen en het indelen van mijn eigen voedingsschema ging erg goed. Zo zag een voedingsschema er van mij in het verleden uit:

08:00 – 200 ML Magere kwark + 2 bananen en 10 ongezouten pinda’s. GM.
10:00 – 2 Gedroogde vijgen + 5 amandelen. TD
12:00 – 3 Gekookte eieren + 2 plakjes kipfilet. GM

Zo ging ik heel de dag door. Als je goed kijkt naar de maaltijden en gezonde tussendoortjes, kun je zien dat ik de maaltijden erg eiwitrijk indeel. Dit doe ik expres. Ik ben er namelijk achter gekomen dat eiwitrijke voeding voor een snellere verbranding kan zorgen. GM is trouwens grote maaltijd en TD is tussendoortje.

Ik wilde graag mijn buikje weer strak krijgen, dus regelmatig voerde ik sit ups en andere buikspieroefeningen uit. Dit werkte helaas niet! Mijn collega van werk schudde mij wakker en toen ging het afslanken rond mijn buik veel sneller. Lees op de volgende pagina wat ik had gedaan:

=> Volgende pagina

Scroll naar boven