Afvallen? Heb je deze 75 maaltijden+ tips al geprobeerd:

Afvallen, dat wilde ik heel graag in 2009 voor elkaar krijgen. Ik vond mijzelf namelijk dik en paste veel oude kledingstukken niet meer.

Zoals iedereen startte ik met diëten, maar dit hield ik nooit lang vol. Vaak omdat ik voedingsmiddelen moest eten die echt vies waren Het smaakte naar karton. Bah! Als ik dan eindelijk kilo’s kwijtraakte zaten deze er na een aantal dagen weer aan.

Regelmatig nam ik zomaar klakkeloos tips aan van de dieetspecialisten, ook wel dieetgurus genoemd. Maar later kwam ik erachter dat het vaak om geld verdienen ging en niet om helpen met afslanken.

Kijk, geld verdienen is belangrijk. Iedereen moet geld verdienen, anders kom je er niet in het leven. Maar wat ik fout vind is dat veel dieetgurus over lijken gaan.

Ze geven je elke keer verkeerde informatie of informatie dat tijdelijk werkt. Zodat jij elke keer terug komt voor verkeerde advies over afvallen bij hen. Het internet staat er vol mee.

Mensen die doen alsof ze echt alles weten, maar eigenlijk gewoon aan het liegen zijn. Regelmatig zag ik zelfs mensen die zelf nooit dik zijn geweest en anderen gaan helpen met afslanken.

Ik was het zat om adviezen aan te nemen van deze mensen. Het gaat me toch nooit helpen met mijn doel: Blijvend afvallen en het liefste met een methode die ik heel mijn leven lang vol kan houden.

Ik ging zelf op onderzoek uit en ik kwam schokkende informatie tegen. Zodra ik het tegenovergestelde ging doen als wat de dieetspecialisten mij vertelde kreeg ik hele andere resultaten. En lukte me wel om af te slanken.

Mij werd bijvoorbeeld wijs gemaakt dat ik minder moest eten om zo af te vallen… Maar als ik dat ging doen, kreeg ik last van hongerbuien en vaak kwam ik later weer veel kilo’s aan.

Ook was ik erachter gekomen dat je van dagelijks minder eten een slome stofwisseling krijgt. Wil je blijvend afvallen dan moet je juist voor een snelle stofwisseling zorgen. Want hoe sneller je stofwisseling draait, hoe sneller er vet wordt verbrand.

Ipv minder eten ging ik dus meer eten en daardoor kreeg mijn lichaam door dat er genoeg gezonde voeding aanwezig is. Dus heeft het de mogelijkheid om vet te verbranden.

Daarom luisterde ik nooit meer naar wat de dieetspecialisten mij vertelde. Ik ging op een soort afslankreis en ontdekte eindelijk welke dingen wel werken en welke niet.

Deze informatie werkte wel voor mij

Waar ik achter ben gekomen is dat afvallen eigenlijk best makkelijk is, maar dan is het belangrijk dat je wel de juiste punten opvolgt. Als ik dat niet deed maakte ik het afslanken alleen maar moeilijker voor mijzelf.

Alles wat ik eigenlijk had geleerd moest ik helemaal vergeten. Ik moest weer helemaal bij 0 beginnen.

Naast dat ik bijvoorbeeld heel graag wilde afvallen, wilde ik ook mijn buikvet kwijt raken. Vroeger voerde ik heel veel buikspieroefeningen uit, maar dit is het stomste wat je kunt doen als je je buikvet kwijt wilt raken.

Straks onthul ik je waarom buikspieroefeningen uitvoeren dom is als je nog veel buikvet hebt. Ik vergat dus het uitvoeren van buikspieroefeningen en ging hele andere dingen doen.

Om het nog duidelijker te maken: Vroeger at ik onwijs veel bewerkte voedingsmiddelen. Wat is niet wist was dat bewerkte voedingsmiddelen vol zitten met slechte stoffen. Stoffen die je dik houden.

De supermarkt ligt er vol mee! En waarom ligt de supermarkt er vol mee? Omdat het goed verkoopt en de dieetindustrie op gang houd. Het is business, dikke business!

Met bewerkte voedingsmiddelen bedoel ik voedingsmiddelen die in de fabriek verder bewerkt zijn. Bijvoorbeeld: Chips, koeken, snoep, gezouten noten.

De bovenstaande voedingsmiddelen had je zelf ook wel in kunnen vullen denk ik, maar wat dacht je van deze bewerkte voedingsmiddelen: Cornflakes, muesli, cruesli, ontbijtkoeken, yoghurt dranken, sappen. Allemaal voedingsmiddelen die mijn lichaam dik hielde.

Dus ik startte weer bij 0 en ging onderzoeken welke voedingsmiddelen wel helpen bij het afvallen. Om het allemaal wat makkelijker voor mijzelf te maken bedacht ik voor verschillende dingen een ezelbruggetje.

Alles wat bewerkt is in de fabriek laat ik liggen. Voedingsmiddelen die zo uit de natuur komen ga ik mee testen.

afvallen met voeding

Ik ontdekte veel over gezonde voedingsmiddelen:

Na veel testen, vallen en opstaan kwam ik achter veel bijzondere dingen. Zoals bijvoorbeeld dat er 2 verschillende soorten koolhydraten zijn, dat je maaltijden op de juiste manier moet indelen, je water het beste op deze manier kunt drinken en nog veel meer schokkende onthullingen.

In het verleden dacht ik dat alle koolhydraten hetzelfde zijn, maar dit is dus weer niet het geval. Sterker nog: Er is een koolhydraat die je helpt met afslanken en één die het afslanken juist moeilijker maakt.

Zelf noem ik de goede koolhydraten trage koolhydraten en de slechte koolhydraten snelle koolhydraten. Ik vond het een moeilijke proces om te begrijpen.

De werking van koolhydraten. Dus verzon ik daar ook weer een ezelbruggetje voor: Trage koolhydraten zijn goed omdat deze koolhydraten langzaam in je bloed terecht komen. Snelle koolhydraten zijn slecht, want deze komen snel in je bloed terecht.

Hoe sneller een koolhydraat in je bloed komt, hoe sneller je dik kan worden. Op een later moment ga ik er veel dieper op in. Nu eerst verder:

Ik begon op deze manier te drinken:

Dieetspecialisten vertelde mij dat je over heel de dag 2 liter water moest drinken. Maar hoe kwam ik erachter dat het nou daadwerkelijk hielp? Dus ook bij water drinken begon ik weer helemaal bij 0.

Natuurlijk weer onderzoeken, vallen en opstaan en uiteindelijk had ik de formule. Door mijn plas in de gaten te houden kwam ik erachter of ik goed bezig was.

Zodra mijn plas er erg donker uitzag kwam ik erachter dat ik wat meer moest drinken. Als mijn plas doorzichtig waterig was dronk ik weer teveel water. Lichtgeel was de juiste kleur. Door ervoor te zorgen dat mijn plas lichtgeel was, boekte ik sneller resultaat.

Op de volgende pagina onthul ik je waarom het trainen van je buik erg dom is als je buikvet wilt verbranden:

=> Volgende Pagina

Scroll naar boven