Hoi Hoi, Diana Verbeek hier, nu ik in de overgang kom, merk ik dat afvallen in de overgang best nogal aanpoten is. Je eet wat meer en komt ook weer sneller aan. Door scherp te blijven lukt het mij gelukkig nog altijd om op het gewenste gewicht te blijven.

Vroeger was dat nog al een groot probleem. Heel vaak viel ik af en kwam ik natuurlijk weer aan. Dronk ik vieze drankjes of at ik voedingsmiddelen die echt niet lekker waren. Ik denk dat mijn vissen nog betere voeding kregen haha.

Om buikvet kwijt te raken voerde ik vaak de plank uit. Je raadt het al, op een gegeven moment was ik zelf zo stijf als een houten plank. Nee, buikspieren trainen heeft mij niet geholpen om een mooie strakke buik te krijgen. Wat wel hielp was de informatie die ik kreeg van mijn gespierde knappe collega. Straks onthul ik je daar zeker meer over.

Tijdens mijn afslankmissie werd ik regelmatig op het verkeerde spoor gezet. Je kent het wel, zogenaamde dieetspecialisten maken je wijs dat als je deze voeding eet of jezelf uithongert dat je dan afslankt.

Nadat ik erachter kwam dat het bij deze mensen alleen om geld verdienen gaat en niet bij de gezondheid van mensen, besloot ik afstand te nemen van deze oplichters. Dus geen vieze gore drankjes meer, geen apparaten meer, geen buikriemen, geen wonderpillen en gewoon NEE!!.

Weg met al die troep. Ik wilde afslanken met de echte werkende informatie! Nadat ik eindelijk de werkende informatie op seminars en in boeken las ging ik ermee aan de slag. Ik maakte vet verbrandende maaltijden voor mijzelf. Echt lekker! Ging slechte voedingsstoffen zo snel mogelijk uit mijn voedingspatroon wissen en ik leerde de magie van water drinken op deze tijden!

Afvallen in de overgang start met een goede gezonde maaltijd

Afvallen is dus zoals ik al zei voor mij geen probleem meer. Waarom niet? Omdat ik na veel ploeteren de AO methode heb ontdekt en op mijn lichaam toepas. Stel ik ben 5 kilo aangekomen of 10, dan raak ik niet in de stress.

Nee, ik ga geen wonderpil nemen. Ook niet mijzelf uithongeren en nee ook niet mijn buik trainen, maar wat ik wel doe is terug gaan naar de BASIS. Ik start weer met het eten van een koolhydraatarme maaltijd. Deel deze eiwitrijk in, want eiwitten kunnen voor een verhoogde verbranding zorgen.

Eet voedingsmiddelen waar trage koolhydraten inzitten in plaats van snelle koolhydraten. Dit omdat voedingsmiddelen waar snelle koolhydraten inzitten je onwijs snel dik kunnen maken! Je hebt wel koolhydraten nodig, dus focus ik alleen op het eten van trage koolhydraten, maar dan wel met mate natuurlijk.

Naast het eten van een koolhydraatarme maaltijd ben ik water gaan drinken. Water drinken is absoluut iets wat je elke dag zou moeten blijven doen.

Duh, dat weet iedereen! Maar het is ook belangrijk om op de juiste manier te drinken!

Ik ben er namelijk achter gekomen dat als je in één keer heel veel water drinkt, je er veel minder aan hebt dan dat je het op de juiste manier doet. Ik ben het allemaal gaan testen en ik ben erachter gekomen dat je de beste resultaat met water drinken kunt behalen als je naar de kleur van je plas kijkt.

Is je plas onwijs donker, dan raad ik aan om wat meer water per maaltijd te drinken. Is het lichtgeel, dan drink je op de juiste manier en kan je sneller afslanken. Zodra je plas echt waterig is, dan drink je weer teveel water en raad ik je aan om bij je vet verbrandende maaltijden iets minder water te drinken.

Stop met het kijken op de weegschaal

Nadat ik mijn weegschaal uit het raam had gegooid kon ik mijzelf dus niet meer wegen, logisch, maar hoe moest ik dan erachter komen dat ik goed bezig was? Ik leerde mijzelf om goed in de spiegel te kijken naar mijn lichaam en mijn vetrollen vast te pakken.

Zodra ik een week goed op mijn voedingspatroon had gelet ging ik kijken naar mijn lichaam. Voelen, voelen, kijken en nog eens kijken. Zodra ik opmerkte dat mijn vetrollen minder werden en mijn lichaam strakker, wist ik dat ik op de juiste manier bezig was!

Weet je trouwens? Het is helemaal niet belangrijk om naar het getal op een weegschaal te kijken. Want wat je namelijk ziet is een totaal getal. Het getal zegt alles. Je vet, je vocht, maar ook je spieren.

Je kunt 65 wegen met een vetpercentage van 25%, maar ook 65 met een vetpercentage van 15%. Het getal dat je op de weegschaal ziet is dus absoluut NIET belangrijk. Wat je in de spiegel ziet is belangrijk!

Ik startte met wandelen

Toen ik mijn maaltijden op orde had ging het afslanken echt super, maar ik wilde natuurlijk nog sneller afslanken, dus startte ik met wandelen. Vandaag de dag doe ik dat nog steeds en afvallen in de overgang blijft daardoor makkelijker.

Over heel de dag eet ik dus voldoende maaltijden. Meestal neem ik in de ochtend, middag en avond een vet verbrandende maaltijd. Tussen deze maaltijden neem ik kleine super gezonde tussendoortjes. Een gezond tussendoortje kan bijvoorbeeld 2 gekookte eieren + 4 aardbeien zijn. Geen al te moeilijk tussendoortje, want daar hou ik niet van.

Een uur na mijn laatste vet verbrandende maaltijd ga ik af en toe in de week buiten wandelen. Zo verbrand ik extra calorieën en slank ik dus weer wat sneller af.

Af en toe drink ik een heerlijke zelf gemaakte eiwitrijke shake. Eiwitten kunnen je namelijk veel sneller af laten slanken. Maar dan moet je het natuurlijk wel op de juiste manier maken. Hoe je sneller kunt afslanken met simpele eiwitrijke shakes leer ik je op de volgende pagina:

=> Volgende pagina

Scroll naar boven